COLOR, FRESCOR I IMAGINACIÓ
El ceviche, cebiche o seviche és bàsicament peix cru macerat amb algun cítric i condimentat amb cilantre, sal, pebre i que sol anar acompanyat de ceba morada, tomàquet, alvocat, etc. És molt típic de les zones costeres d'Amèrica del Sud i es considerat el plat nacional del Perú.
Jo fa un parell d'anys que vaig descobrir aquesta delícia gastronòmica i vaig voler provar de fer-la. Com que vaig veure que hi havia moltes maneres de preparar-la, amb molts peixos diferents (normalment peix blanc crec), i que es podia acompanyar de diferents ingredients, m'he atrevit a fer aquest plat a la meva manera, potser allunyant-me del que en realitat és en els seus llocs d'origen, i me l'he fet meu. Potser hauria d'anomenar aquests experiments culinaris com a amanides amb peix marinat, vegetals, fruites i herbes, però em prenc la llicència d'anomenar-los ceviches, per a una més fàcil explicació i comprensió.
Tot seguit us mostro alguns dels meus ceviches:
CEVICHE MULTICOLOR DE CORVINA
He posat un filet de corvina al congelador. L'he descongelat i tallat a dauets. Ho he ficat en un bol amb el suc d'una llimona i mitja taronja, sal i pebre. He posat el bol a la nevera (amb 1/2 n'hi ha prou perquè es blanquegi el peix). Després he fet un llit d'escarola, he afegit els trossets de peix, i ho he decorat amb trossos de taronja, ceba, raves, pebrot verd i vermell a trossets molt petits, alvocat i olives (no sé si em deixo alguna cosa....) Ho he amanit amb una mica d'oli, el suc dels cítrics.
CEVICHE DE LLOBARRO I GAMBA AMB ALVOCAT I ARANJA
Tenia un filet de llobarro congelat i tres gambes llagostineres. Ho he descongelat i tallat a trossets. Ho posat en un bol amb suc de lllimona i aranja (no tenia llima). Després he afegit ceba tendra tallada molt fineta, alvocat ceba morada a rondanxes, oli, grans de pebre negre, oli, sal. Es barreja tot i es posa a la nevera. Ah, i com que tampoc tenia cilantre o coriandre he posat julivert.
CEVICHE DE DORADA AMB CIRERES
Aquest ceviche porta dorada a dauets i blanquejada amb llimona, trossets de ceba morada, all tendre, cireres, oli, un raig de llimona, pebre negre i mòdena
AMANIDA AMB CEVICHE DE LLOBARRO
CEVICHE DE SALMÓ
CEVICHE DE LLOBARRO EN COPA
Tenia un filet de llobarro congelat. L'he descongelat i l'he tallat a trossets. L'he posat en un bol amb suc de lllimona i taronja (no tenia llima). Després he afegit ceba tendra tallada molt fineta, ceba morada a rondanxes, oli, grans de pebre negre, oli, sal. Es barreja tot i es posa a la nevera. Ah, i com que tampoc tenia cilantre o coriandre he posat julivert. A l'hora de servir ho he posat en una copa de cocktail amb una rondaxa de llimona i una de taronja i una fulla de julivert.
CEVICHE DE DORADA AMB LLAGOSTINS I MANGO
Tenia un filet de dorada al congelador. L'he tallat a dauets i li he posat el suc de mitja llimona i de mitja taronja. Ho he deixat reposar 1 hora a la nevera i després ho he barrejat amb mango, ceba vermella, cogombre, gingebre, pebre i sal. També he pelat un parell de llagostins cuits i també he posat pebrot vermell i verd a dauets molt petits. El peix i les verduretes són a gust del consumidor.
No comments:
Post a Comment